Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Integralni hleb sa maslinama i semenkama

Integralni hleb sa maslinama i semenkama

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Integralni hleb sa maslinama i semenkama
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
1
"Zdravo i ukusno - to je naše načelo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g (160 g belo brašno i 100 g od spelte)
  • voda - 150 ml, mlaka
  • kvasac - 7 g, suv
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike (ulje)
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • masline - 100 g, isečene
  • semenke - 1 šolja za kafu, susam, mak, seme suncokreta, lan ili po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi prosejte brašno i dodajte suve začine so i semenke. U mlaku vodu sipamo kvasac i šećer da se aktivira. Pomešajte sve sastojke i dodajte maslinovo ulje.

Zamesite testo i ostavite ga nadođe oko sat vremena na toplom. Kad se udvostruči premesite ga ponovo, oblikujte po želji i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pokrijte folijom i ostavite ponovo da nadođe. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Izvadite iz rerne i pokrijte čistom krpom. Ostavite hleb da odstoji ok 15-20 minuta pre nego što ga isečete.

Napomena: U ovom receptu koristim i brašno od spelte, najviše zbog toga što je zdravo, ali zato što daje interesantniji miris hlebu. Vi možete eksperimentisati sa raznim vrstama brašna i semenkama po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: