Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pogača»Domaća lisnata pogača

Domaća lisnata pogača

NatalijaNatalija
Šegrt
604512930
Domaća lisnata pogača
Fotografije: Natalija
1 / 3
17/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
7
"Pogača kojom ćete impresionirati i goste i domaće"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • mleko 400 ml
  • šećer - 1 kafena kašičica
  • so - pola kašičice
  • kvasac - 20 g
  • margarin - 200 g
  • susam - po ukusu
  • jaja - 2 komada (žumance)
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati 100 ml mleka, dodati mu šećer i kvasac i ostaviti da nadođe.

U posudu sipati brašno, so, preostalih 300 ml mleka i nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu 20 minuta da naraste.

Nakon što je naraslo izvaditi ga, premesiti i podeliti na 5 jednakih loptica. Svaku lopticu rasklagijati. Jednu premazati margarinom, preko nje staviti drugu, premazati i nju i tako svih 5. Sve zajedno premesiti.

Rasklagijati i iseći na 15 trouglova. Svaki trougao uvijati uz jednu stranu. Dakle, ne po sredini, kao kiflice, već odabrati jednu stranu i samo na toj strani uvijati.

Poređati u podmazan pleh. Umutiti dva žumanca i premazati preko cele pogače, a potom posuti susamom.

Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno uz domaću lisnatu pogaču!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: