Način pripreme
Zagrejati 100 ml mleka, dodati mu šećer i kvasac i ostaviti da nadođe.
U posudu sipati brašno, so, preostalih 300 ml mleka i nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu 20 minuta da naraste.
Nakon što je naraslo izvaditi ga, premesiti i podeliti na 5 jednakih loptica. Svaku lopticu rasklagijati. Jednu premazati margarinom, preko nje staviti drugu, premazati i nju i tako svih 5. Sve zajedno premesiti.
Rasklagijati i iseći na 15 trouglova. Svaki trougao uvijati uz jednu stranu. Dakle, ne po sredini, kao kiflice, već odabrati jednu stranu i samo na toj strani uvijati.
Poređati u podmazan pleh. Umutiti dva žumanca i premazati preko cele pogače, a potom posuti susamom.
Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno uz domaću lisnatu pogaču!