Zec izdinstan u prstenastoj đuvečari

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
12/07/2019
"Ako se pitate kakav je to čaroban miris, koji dolazi iz kuhinje, to je dinstani zec "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 1 kg
  • arpadžik - 500 g
  • šargarepa - 2 - 3 komada, po želji
  • celer - nekoliko strukova
  • slanina - 50 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • ulje - 4 kašike
  • biber - 8 zrba
  • piment - 5 zrna
  • biber - mleveni
  • so
  • sirće - 2 šolje (za marinadu)
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite zečije meso 5-6 sati u marinadi, napravljenoj od jednakih količina vode i sirćeta. Operite ga, isecite na parčiće i namažite parčiće masnoćom. Poređajte meso u glinenu đuvečaru i pokrijte jednim redom celog oljuštenog lika, parčića celera i krugova šargarepa.

Preko arpadžika poređajte male parčiće slanine, dodajte zrna pimenta i biber i prelijte posoljenom vrelom vodom, tako da voda bude jedan centimetar iznad sastojaka. Poklopite, zamažite poklopac testom i kuvajte oko 3 sata na tihoj vatri.

Gotovo jelo pospite biberom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar