Marinirana baltička haringa

Marinirana baltička haringa

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Marinirana baltička haringa
12/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Od usta do usta i pod lipama Starog Sozopola odali su nam recept za najukusniju mariniranu baltičku haringu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćena riba se iseče na porcije i posoli se. Prži se dok ne bude gotova u zagrejanom ulju, nakon čega se vadi u odgovarajuću posudu i ostavlja se da se ohladi.

Ohlađena ispržena riba se stavlja u duboku posudu. Dodaju se sitno isečeni kiseli krastavčići. U odvojenoj posudi se pomešaju na sitno isečeni luk, celer i šargarepe. Dodaju se začini i kuva se dok povrće ne omekša. Marinada se ostavlja da se ohladi nakon čega se njom preliva riba.

Po želji možete da dodate i nekoliko kriški limuna. Riba se ostavlja da se marinira dva dana u frižideru. Servira se oceđena i prelivena sa malo ulja ili maslinovog ulja i garnirana sa kriškama kiselih krastavčića.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: