Marinirana baltička haringa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj64063
12/07/2019
"Od usta do usta i pod lipama Starog Sozopola odali su nam recept za najukusniju mariniranu baltičku haringu "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćena riba se iseče na porcije i posoli se. Prži se dok ne bude gotova u zagrejanom ulju, nakon čega se vadi u odgovarajuću posudu i ostavlja se da se ohladi.

Ohlađena ispržena riba se stavlja u duboku posudu. Dodaju se sitno isečeni kiseli krastavčići. U odvojenoj posudi se pomešaju na sitno isečeni luk, celer i šargarepe. Dodaju se začini i kuva se dok povrće ne omekša. Marinada se ostavlja da se ohladi nakon čega se njom preliva riba.

Po želji možete da dodate i nekoliko kriški limuna. Riba se ostavlja da se marinira dva dana u frižideru. Servira se oceđena i prelivena sa malo ulja ili maslinovog ulja i garnirana sa kriškama kiselih krastavčića.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar