Marinirana haringa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
21/09/2019
"Imamo osećaj da ljudi koji znaju kako se sprema marinirana haringa mogu da ispričaju neke mnogo interesantne priče "
Priprema45 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • haringa - 2 komada, blago posoljena
  • luk - 200 g, crveni
  • lovorov list - 2 komada
  • voda - 50 ml, hladna, prokuvana
  • ulje - 50 ml, biljno
  • sirće - 2 kašike (6%)
  • šećer - 1 kašičica
  • piment - 5 zrna
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Dve haringe operite, osušite, očistite i filetirajte. Isecite ih na parčiće debljine 1-2 cm.

Isecite luk na polu mesece i nalomite lovorove listove.

Da biste pripremili marinadu pomešajte vodu, masnoću, sirće, šećer i biber.

Počnite da ređate u tegle sloj haringe, sloj luka i lovorv list i tako do gore. Odozgo prelijte marinadom i stavite 6-10 sati u frižider.

Ako je riba potpuno pokrivena marinadom, možete da je čuvate 10 dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar