Hladan umak

VecaVecaPočetnik18168132
08/07/2019
"Od nas umak, od vas meso - divan ručak, zar ne?"
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano161
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 2 čaše
  • ulje - 1 kašika
  • mleko - 50 ml
  • beli luk - 1 čen
  • kiseli krastavac - 1 kom.
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kiselo mleko, ulje i mleko staviti u dublju posudu. Dodati usitnjen beli luk, sitno izrendani kiseli krastavac.

Posoliti i pobiberiti po ukusu i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Staviti u frižider.Kad se dobro ohladi servirati uz pečeni krompir i meso.

Savet: Umak je veoma ukusan i možete ga služiti kao prilog uz bilo koje jelo-po sopstvenom izboru.Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar