Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Umak»Hladan umak

Hladan umak

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Hladan umak
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Od nas umak, od vas meso - divan ručak, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 2 čaše
  • ulje - 1 kašika
  • mleko - 50 ml
  • beli luk - 1 čen
  • kiseli krastavac - 1 kom.
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kiselo mleko, ulje i mleko staviti u dublju posudu. Dodati usitnjen beli luk, sitno izrendani kiseli krastavac.

Posoliti i pobiberiti po ukusu i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Staviti u frižider.Kad se dobro ohladi servirati uz pečeni krompir i meso.

Savet: Umak je veoma ukusan i možete ga služiti kao prilog uz bilo koje jelo-po sopstvenom izboru.Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: