Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Provansalski umak

Provansalski umak

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Provansalski umak1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Prefinjen i aromatičan, kao skupi francuski parfem"

Potrebni sastojci

  • masline - 350 g, crne (bez koštica)
  • inćuni - 1 mala konzerva
  • kapar - 1 kašika
  • rum - 1 kašika, taman
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite masline i pasirajte ih zajedno sa sadržajem konzerve inćuna, kaprom i belim lukom.

Začinite biberom i solju, ako je neophodno. Umutite dobijeni pire, dodajući maslinovo ulje u tankom mlazu.

Dodajte rum i promešajte umak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: