Način pripreme
Brašno i so se proseju. Koristi se blender da se umuti maslac dok smesa ne zaliči na mrvice. Dodaju se voda i žumanca, ako se pravi testo za kolače sa jajima.
Mesi se brzo, da se dobije tvrdo testo. Testo se ostavlja u frižider oko 1 sat. Rerna se prethodno ugreje do 200 stepeni. Spremi se kalup za pečenje prečnika 24 cm.
Umute se jaja, mleko, so. Testo se razvija u 3 tanke kore, isečene u skladu sa kalupom za pečenje. Jedna trećina testa se stavlja tako da prekrije dno i kalup za pečenje.
Posipa se sa pola badema i parmezanom. Pokriva se drugom korom i preostalim bademima i parmezanom. Dodaje se i treća kora preko koje se raspoređuje luk i prelivca se smesom od jaja. Peče se oko 45 minuta, ili dok testo ne promeni boju u zlatasto braon.