Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš sa šunkom, pečurkama, prazilukom i kačkavaljem

Kiš sa šunkom, pečurkama, prazilukom i kačkavaljem

Anelia MinchevaAnelia Mincheva
Šegrt
2661088
Kiš sa šunkom, pečurkama, prazilukom i kačkavaljem
Fotografije: Anelia Mincheva
1 / 2
04/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Neverovatno ukusan kiš sa bogatim nadevom koji spremamo sa zadovoljstvom svaki put otkad imamo recept"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • brašno - 400 g
  • maslac - 200 g (sa sobne temperature)
  • žumanca - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 3 - 4 kašike
  • Za preliv
  • pavlaka - 400 ml (ili 50/50 sveže mleko i pavlaka)
  • jaja - 4 komada
  • Za nadev
  • slanina - 300 g (šunka ili druga kobasica)
  • luk - 1 - 2 glavice (ili praziluk)
  • so - 1 kašičica
  • pečurke - iz konzerve ili sveže, kako sam ja uradila
  • biber
  • muskatni oraščić
  • kačkavalj - oko 150 - 200 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremimo koru stavljajući u posudu sve sastojke za koru i oformimo testo koje stavljamo u frižider na 30 minuta. Dok se testo ne stegne pripremamo nadev.

Sečemo navedene sastojke za nadev i zapržimo u malo ulja dodajući pečurke, a malo kasnije i začine. Mutimo sastojke za preliv.

Uzimamo testo za koru, posipamo brašnom radnu površinu i razvijamo krug, koji stavljamo u srednju posudu za pečenje. Krajevi treba da pokrivaju zideove posude koja može da bude i sa reckavim zidovima - ja nemam takvu i zato u običnoj.

Nakon toga stavljamo nadev, razvlačimo ravnomerno, prelivamo prelivom, narendamo kačkavalj odozgo i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta ili dok se ne zarumeni.

Ovo je jedna varijana za pečenje, a druga je da prvo zapečemo koru 10 minuta i nakon toga stavljamo nadev i preliv, nakon čega dopečemo kiš.

Kiš sa šunkom, pečurkama, prazilukom i kačkavaljem je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: