Način pripreme
Izmrvite maslac sa brašnom dok se ne dobiju maslac mrvice. Dodajte sasvim malo hladne vode, tako da dobijete meko testo, koje ostavljate na kratko na hladnom u frižideru da odstoji.
U međuvremenu zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i dinstajte dok ne omekša praziluk isečen na kolutove. Dodajte slaninu isečenu na kocke i pečurke isečene na kriške. Pržite dok pečurke ne budu gotove. Začinite sastojke biberom, alevom paprikom i solju po ukusu.
Maslac testo se razvija po dnu i zidovima prethodno namazanog kalupa za pitu. Odozgo se ravnomerno raspoređuje nadev. Odozgo se preliva sa dorbo umućenim jajima i svežim mlekom. Kiš se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ivice testa ne postanu braon.
Malo pred kraj pečenja možete da pospete kiš narendanim kačkavaljem i da ga zapečete samo na gornjem grejaču ili grilu dok se kačkavalj ne zapeče.