Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš sa pečurkama, prazilukom i slaninom

Kiš sa pečurkama, prazilukom i slaninom

Irina Andreeva JolieIrina Andreeva Jolie
Kuvar
982364131
Kiš sa pečurkama, prazilukom i slaninom
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 5
24/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"I dok se pitate kako francuskinje čuvaju odličnu figuru, jedući ovako nešto, zašto ne odsečete još jedno parče ovog bogatog kiša sa pečrukama, prazilukom i slaninom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 300 g
  • maslac - 120 g, hladan
  • voda
  • za nadev
  • pečurke - 300 g
  • praziluk - 1 struk
  • slanina - 120 g
  • jaja - 2 komada, velika (ili 3 mala)
  • sveže mleko - 10 kašika
  • kačkavalj - 100 g (po želji)
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite maslac sa brašnom dok se ne dobiju maslac mrvice. Dodajte sasvim malo hladne vode, tako da dobijete meko testo, koje ostavljate na kratko na hladnom u frižideru da odstoji.

U međuvremenu zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i dinstajte dok ne omekša praziluk isečen na kolutove. Dodajte slaninu isečenu na kocke i pečurke isečene na kriške. Pržite dok pečurke ne budu gotove. Začinite sastojke biberom, alevom paprikom i solju po ukusu.

Maslac testo se razvija po dnu i zidovima prethodno namazanog kalupa za pitu. Odozgo se ravnomerno raspoređuje nadev. Odozgo se preliva sa dorbo umućenim jajima i svežim mlekom. Kiš se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ivice testa ne postanu braon.

Malo pred kraj pečenja možete da pospete kiš narendanim kačkavaljem i da ga zapečete samo na gornjem grejaču ili grilu dok se kačkavalj ne zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: