Način pripreme
Kvasac se rastvara sa oko 50 ml mlake vode. Brašno se zagreva na kratko u rerni, meša se sa kvascem, solju, maslacem i jajetom i zamesi se meko testo. Testo se stavlja na toplo na oko 1 sat da naraste.
Dok testo raste, isecite praziluk na srednje velike parčiće i dinstajte 10 minuta ili u malo vode ili na pari. Dodajte na krupno isečene pečurke i dinstajte još 15 minuta.
Testo se razvija u koru, veličine veće od dna posude za pečenje. Korom se prekirvaju dno i zidovi prethodno namazane posude za pečenje. Odozgo se stavljaju praziluk i pečurke. Jaja, kiselo mleko i sveže mleko se umute. Dodaju se začini i preliva se povrće.
Kiš se peče 20 minuta u unapred zagrejanoj rerni na 220 stepeni, nakon čega se temperatura smanjuje na 160 stepeni i dopeče se još 20 minuta dok se nadev ne stvrdne.