Ćuftice u rerni sa sosom od pavlake

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
14/07/2019
"Hitno tražimo stalan posao kao degustatori ćuftica u rerni u sosu od pavlake - obećavamo da smo posvećeni "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 957
  • Pregledi tokom meseca389
  • Pregledi tokom sedmice55
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čena
  • jaja - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • za sos
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • tikvica - 1 komad, mala
  • kisela pavlaka - 200 g
  • brašno - 1 kašika
  • voda - 2 šolje
  • so
  • biber - po ukusu
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ćuftice isecite na sitno luk i beli luk, dodajte ih u mleveno meso zajedno sa jajetom i biberom po ukusu. Zamesite smesu veoma dobro i ostavite sa strane.

Za sos isecite na sitno luk, očistite šargarepu, papriku i tikvicu, isecite ih na ivice.

U malo ulja zapržite povrće 5 minuta, posolite. Rastvorite brašno u vodi do glatke smese i dodajte pavlaku, promešajte dobro. Sipajte smesu u zaprženo povrće i ostavite da provri, ali ne da se zgusne.

Oformite od mlevenog mesa ćuftice i poređajte ih u posudu za pečenje, prelijte ih sosom, ako je potrebno posolite i pospite biberom po ukusu.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite ćuftice u rerni u sosu od pavlake 30 minuta. Nakon toga pospite narendanim kačkavaljem i dopecite još 15 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar