Način pripreme
Isecite luk na sitno, u tiganju istopite kašiku maslaca i dodajte luk, zapržite na umerenoj vatri tri minuta sa prstohvatom soli.
U posudu dodajte mleveno meso, ako je neophodno, posolite i pospite biberom po ukusu.
Dodajte viljuškom umućeno jaje i zamesite mleveno meso u ujednačenu smesu. Dodajte dinstani luk i ponovo promešajte sipajući kiselu vodu da se dodatno zamesi.
Oblikujte od mlevenog mesa male ćuftice veličine oraha i zapržite sa svih strana u zagrejanom ulju. Izvadite gotove ćuftice u tanjir, pokriven kuhinjskim ubrusom, da se ocedi od suvišne masnoće.
U isto ulje dodajte maslac da se istopi i dodajte brašno, zapržite kratko i sipajte pavlaku.
Nakon što se zgusne posolite i pospite biberom po ukusu.
Servirajte skandinavske ćuftice prelivene sosom od pavlake i krompir salatu ili krompir pire.