Način pripreme
Za ćuftice isecite na sitno luk i beli luk, dodajte ih u mleveno meso zajedno sa jajetom i biberom po ukusu. Zamesite smesu veoma dobro i ostavite sa strane.
Za sos isecite na sitno luk, očistite šargarepu, papriku i tikvicu, isecite ih na ivice.
U malo ulja zapržite povrće 5 minuta, posolite. Rastvorite brašno u vodi do glatke smese i dodajte pavlaku, promešajte dobro. Sipajte smesu u zaprženo povrće i ostavite da provri, ali ne da se zgusne.
Oformite od mlevenog mesa ćuftice i poređajte ih u posudu za pečenje, prelijte ih sosom, ako je potrebno posolite i pospite biberom po ukusu.
Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite ćuftice u rerni u sosu od pavlake 30 minuta. Nakon toga pospite narendanim kačkavaljem i dopecite još 15 minuta.