Mekane domaće vanilice sa ratlukom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
15/07/2019
"Odložite dijetu na jedan dan - ona vam neće pobeći, ali ove mekane domaće vanilice sa ratlukom će sigurno biti pojedene "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano203
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte rastopljenu mast, dodajte šećer i esenciju, promešajte.

Dodajte žumance, sodu, pomešanu sa sirćetom i vino. Dodajte prosejano brašno u etapama dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi.

Stavite testo u kesu, a kesu u frižite na 30 minuta.

Nakon toga izvadite testo i razvucite na koru debljine 2 mm. Isecite koru na kockcie 5x5x reckastim nožem za sečenje kačkavalja. U sredinu svakog kvadrata po dijagonali stavite orah i parče ratluka.

Uvijte sa jedne ivice, a posle kontra - kao čaura. Poređajte kiflice u pleh, obložen papriom za pečenje, na rastojanju jedna od druge i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite kolačiće dok ne dobiju bledoroze boju oko 15 minuta.

Dok su još tople, vanilice sa ratlukom pospite obilno prethodno pomešanim šećerom u prahu i vanilom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar