Brza čokoladna torta bejlis sa gotovim korama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
15/07/2019
"Jedinstvena torta koji svako može da napravi kod kuće skoro bez truda - da na zaboravite da zapišete recept "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano335
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 pakovanje, gotove (kakao) (ukupno 3 komada)
  • za krem
  • maskarpone - 250 g
  • slatka pavlaka - 200 g
  • tečna čokolada - 100 g (duo)
  • bejlis - 100 ml, liker
  • za garniranje
  • tečna čokolada - (bela ili braon) po izboru
  • orašasto voće - lešnici, bademi ili orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre treba da napravimo krem za tortu. Za tu svrhu mutimo unapred ohlađenu slatku pavlaku mikserom. Dodajemo joj u etapama maskarpone, tečnu čokoladu i bejlis. Kada je u pitanju tečna čokolada možete da koristite belu ili braon - kakvu imate i po vašem ukusu.

Podelite krem približno na tri dela.

U tanjir za tortu stavite prvu kou, namažite ravnomerno kremom. Tako ređajte koru i krem. Skroz odozgo zagladite tortu, namažite i sa strane kremom.

Kada je već oblikujete, ostaje samo da je dekorišete. Za tu svrhu upotrebite svoju maštu. Ja koristim namrvljeno orašasto voće i tečnu čokoladu.

Ostavite čokoladnu tortu na hladnom da odleži nekoliko sati i tada servirajte.

Beleška: Ako ipak žurtite da servirate savetujemo vam da unapred sirupirate kore sasvim blago sa zaslađenim espresom i bejlisom.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar