Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Pita sa ratlukom i orasima prelivena sirupom

Pita sa ratlukom i orasima prelivena sirupom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3902k266
Pita sa ratlukom i orasima prelivena sirupom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
23/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
24
"Ova pita će Vas bukvalno naterati da oližete prste i pitate za još jedno parče."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 12 komada
  • orasi - 250 - 300 g
  • maslac - 125 g
  • za fil
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 2 kašike
  • za sirup
  • voda - 3 šolje
  • šećer - 1, 5 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i brašno sa praškom za pecivo. Dobro umutite. Kore rasprostrite po radnoj površini. Rastopite maslac. Uzmite jednu koru i poprskajte je rastopljenim maslacem. Preko nje postavite drugu koru. Premažite je filom i pospite mlevenim orasima.

Umotajte u rolat i poređajte u pravougaoni pleh premazan uljem. Na isti način napravite i ostale kore. Pecite pitu na 180 stepeni oko 35 minuta, dok se ne zarumeni.

Ostavite da se potpuno ohladi i isecite na parčad. Pomešajte vodu i šećer u šerpicu. Kada provri, ostavite 5 minuta i dodajte vanilu. Skinite sa vatre i ostavite da se prohladi. Prelijte ohlađenu pitu toplim sirupom. Ostavite preko noći na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Zoki Mil
Zoki Mil
Gde se izgubio ratluk za ovu pitu ?
26.07.2017 23:21