Način pripreme
Na dno đuvečara sipamo biljno ulje.
Krompir i slaninu sečemo na srednje parčiće, kobasicu na tanke kriške koje prepolovimo.
Paprike sečemo na tračice, a sir namrvimo na krupne komadiće. Spomenute sastojke podelim na tri dela.
Salca od paradajza podelimo na dva dela.
Prvi rasporedimo na dno glinenih posuda, a drugi deo iskoristimo za preliv jela. U njega stavljamo kašičicu šećera da balansira kiselost paradajza.
Poređamo sastojke redom - krompir, sir, kobasicu, slaninu, papriku, narendan kačkavalj. Završavamo parčetom topljenog sira i poređamo parčiće lukanke.
Prelivamo paradajzom i telećim bujonom.
Pečemo carske đuvečare u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Desetak minuta pre nego što ih izvadimo, razbijamo jaja i dopečemo 3 minuta dok ne bude gotovo.
Aranžiramo sa svežim granicama peršuna.