Đuvečare od bundeva

Hubena SlavovaHubena Slavova
Početnik
9618
Đuvečare od bundeva
Fotografije: Hubena Slavova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Neverovatne đuvečare od bundeva u kojima se krije nešto veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • bundeve - 3 male, okrugle
  • pileće džigerice - 300 g
  • pirinač - 1 1/2 šolje za kafu
  • pečurke - 50 g (ja sam koristila šampinjone)
  • paradajz - 1 1/2 srednje veličine
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 srednja glavica
  • ulje - za prženje
  • so
  • biber
  • aleva paprika - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isečemo na kockice paradajz, luk, šargarepu i pečurke. Očistimo džigerice i takođe sitno iseckamo.

Stavljamo ulje u duboki tiganj i kad se ugreje dodajemo povrće.

Kad se izdinsta dodajemo pileću džigericu i pirinač sa vodom (2:1) dok pirinač ne omekša na pola. Začinimo solju, biberom i alevom paprikom po ukusu.

Odsečemo poklopac i isečemo poklopac i izvadimo unutrašnjost kašikom dok ne očistimo sve semenke. Sa unutrašnje strane namažemo sa malo soli.

Punimo bundeve smesom do vrha sa malim pritiskom. Dodajemo toplu vodu, sa malom kašikom promešamo smesu da voda dođe dna bundeve.

Poklopimo kriškom paradajza i poklopimo poklopcem od bundeve.

Pečemo oko sat vremena u rerni na oko 100 stepeni.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: