Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Slatki kupus u kiselo

Slatki kupus u kiselo

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Slatki kupus u kiselo
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Jedno jelo koje podseća na najlepše dane detinjstva"

Potrebni sastojci

  • sveži kupus - 1 glavica
  • luk - 1 glavica, sitno nasečena
  • sirće - 1/3 dl
  • suvo meso - 600 g, po izboru (slanina, kobasica, rebra, šunka...)
  • so
  • svinjska mast - 2 kašike
  • slatka aleva paprika - 1 - 2 kašičice
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1.Kupus iseći na rezance, posoliti, politi sirćetom, izgnjaviti rukom i ostaviti 30 minuta, poklopljeno.

2.U lonac dodavati naizmenično, kupus, luk, meso, ponoviti i završiti kupusom.

3.Naliti vodom da ogrezne i kuvati 40-45 mnuta da kupus omekša.

4.Zagrejati mast, dodati alevu i ljutu tucanu papriku, pazeći da ne potamni i preliti je preko kupusa. Promešati i kuvati još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni: