Carske mrvice

AnonymousAnonymousPočetnik1
15/12/2018
"Ko kaže da carevi ne jedu mrvice? Proverite "
Priprema7 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno22 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano324
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Odvojiti belanca od žumanaca. Čvrsto ulupati belanca sa malo soli. Dodati 40 g šećera i vanilin šećer. Oprati limun i izrendati koru po ukusu. (Ja stavim otprilike dve kašičice.)

2. Sa masom od belanaca sjediniti brašno, slatku pavlaku, koru limuna, žumanca i suvo grožđe.

3. Istopiti 40 g maslaca u većem tiganju. Masu sipati u tiganj. Pržiti testo na ringli 4-5 min, zatim u rerni dopeći 8 -10 min.

4. Izručiti testo na veći tanjir, pa ga dvema viljuškama rascepkati što sitnije.

5. Propržiti preostali šecer i maslac. Mrvice sipati u karamelizovan šećer, posuti ih šecerom u prahu i odmah servirati.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar