Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Meki kolačići sa bundevom

Meki kolačići sa bundevom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Meki kolačići sa bundevom
Fotografije: marcheva14
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
35
"Toliko su ukusni da nikad ne ostaju dugo - odmah se pojedu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 260 g, belo
  • jaja - 2 komada
  • smeđi šećer - 180 g
  • ulje - 120 ml
  • pire od bundeve - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • cimet - 1 kašičica
  • muskatni orašćić - 1/4 kašičice
  • vanila - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • krem
  • krem sir - 1750 g (fin sitan sir(
  • med - 1 supena kašika
  • dulce de leche - 2 supene kašike karamel (po izboru je)
  • maslac - 80 g, na sobnoj tempraturi
  • vanila - 1 kesica, u prahu
  • čokolada - za dekoraciju + šarene mrvice za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 180 stepeni:

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Bundevu skuvamo na pari da ne upije vodu ili pečemo u rerni. Pasiramo štapnim mikserom na pire. Ostavljamo sa strane.

Brašno pomešamo sa praškom za pecivo, solju i sodom. Ostavljamo sa strane.

Umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele. U njih lagano dodajemo ulje uz neprestano mešanje mikserom na niskoj brzini, nakon toga i pire od bundeve, mutimo kratko. Na kraju dodajemo brašno, prašak za pecivo, sve sastojke i ponovo mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Uz pomoć kašičice uzimamo od smese i oblikujemo okrgule, ne mnogo velike lopte na rastojanju u plehu za pečenje. Oblikovanje je malo teže, treba da imate strpljenja, zato što ne možete očekivati potpuno lepu lopticu od smese kao od testa za kolač. Koliko možemo poravnamo kašikom. Da bi bilo lakše pokvasimo kašičicu i tako bude lakše da se poravna.

Kolačiće od bundeve pečemo na 180 stepeni oko 8-10 minuta. Izvadimo i ostavljamo u pelhu 5-7 minuta i nakon toga ostavljamo da rešetku da se potpuno ohlade.

Spatulom pomešamo sastojke za krem. Zalepimo po dve sa kremom.

Po želji ih potopimo u šarene perle i kroz viljušku stavljamo kapljice rastopljene čokolade.

Ovi zalepljeni kolačići su očaravajući, raskošnog ukusa sa prijatnom koricom i mekom unutrašnošću.

Možemo koristiti i marmeladu po izboru, umućenu sa maslacem ili tako kao što je u receptu sa krem sirom ili finim sitnim sirom. Ako koristite sitan sit on ima grudvice, pa je dobro da ga procedite.

U krem sad dodala i karamel dulce de leche, zato što sam ga imala, ali to nije obavezno, možete preskočiti.

Po izboru sam naprskala sa malo rastopljene čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: