Način pripreme
Jaje se muti sa šećerom, medom, pireom od bundeve, sokom od mandarine, sitnim sirom i uljem.
U ovu smesu se dodaju svi suvi sastojci, prethodno prosejani zajedno kako bi se savršeno pomešali.
Suva i tečna smesa se zajedno mešaju dok se ne dobije homogeno i meko testo koje može da se napuni u špric. Ukoliko je gusto, dodaje se još soka od mandarine.
Kolačići sa bundevom se špricaju sa nazubljenim dodatkom lepog oblika na rastojanju jedan od drugog.
Peku se na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni na 20 minuta ili dok prijatno ne zamirišu i dobiju boju.
Kolačići sa bundevom i sitnim sirom su meki, veoma prijatni i aromatični. Pogodni su za božićni desert i mogu da se slepe kremom od sitnog sira ili da se posluže sa umućenim šlagom.
Količina proizvoda je za dve tepsije domaćih kolačića.
Raskošni!