Seosko prolećno jelo

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
21/07/2019
"Dođite na selo da vidite kakvo ukusno prolećno jelo ćemo da vam pripremimo "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • ulje - 50 ml
  • mladi luk - 2 struka
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • nana - 7 - 8 listova, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite na kockice. U šerpi ugrejte ulje i dodajte krompir, pržite oko 5 minuta.

Dodajte iseckani mladi luk i zelenu papriku, nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Dodajte oljušten i krupnije izrendan paradajz, alevu papriku i promešajte.

Sipajte 5 šolja tople vode, kad provri smanjite vatru da bude slaba, zatvorite poklopac šerpe i ostavite da se krčka oko 5 minuta, nakon toga dodajte dobro opran i oceđen pirinač, promešajte.

Ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri ispod poklopca dok pirinač ne bude gotov.

Posolite po ukusu, pospite isečenom nanom i biberom po ukusu, promešajte i skinite jelo sa vatre, ostavite sa zatvorenim poklopcem da se dinsta još 10 minuta pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar