Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Ukusan grašak sa svinjetinom

Ukusan grašak sa svinjetinom

Ukusan grašak sa svinjetinom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ukusna klasika koja je izdžraža proveru vremena i nekoliko pokolenja gladnika - Ukusan grašak sa svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • grašak - 1 kg, zamrznut
  • svinjski vrat - 1 kg
  • paradajz - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • mirođija - 1 veza, mala
  • ulje
  • so
  • aleva paprika
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male zalogaje.

U široku šerpu sipajte masnoću istavite da se ugreje. Stavite meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte brašno i energično mešajte dok se ne zaprži.

Dodajte alevu papriku i promešajte. Počnite polako da sipate oko 1 litar vode, nemojte prestajati da mešate. Dodajte zamrznut grašak, isečenu šargarepu, rendani paradajz i isečene čenove belog luka.

Promešajte svinjetinu sa graškom i ostavite da se krčka ispod poklopca oko 40 minuta.

10 minuta pre nego što isključite grašak sa svinjetinom dodajte isečenu mirođiju i so po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: