Način pripreme
Moj rižoto je veoma jednostavan i brzo se sprema.
Stavljate šerpu vode da provri i dodajete pirinač, stavljate više vode - otprilike 2 l, posle će biti potrebna.
Kada ocedite pirinač u đevđiru, stavljate u posudu u kojoj ćete sakupiti vodu - biće potrebna.
Nakon toga, dok voda sa pirinčem vri, pripremite proizvode na žilijene.
Propržite svinjetinu sa lukom dok ne postane zlatasta, začinite solju i crnim biberom, dodajte tikvice, sušeni paradajz i beli luk, propržite na otprilike 1 minuta i dodajte skuvani pirinač.
Dodajte 4 kutlače - otprilike 300-400 ml, od vode koju ste ostavili od pirinč
Izrendajte 50 g parmezana i stavite 50 g krem sira, dodajte i pavlaku, začinite začinima celo jelo i smanjite ringlu na srednju jačinu. Mešajte ukusni rižoto sve vreme dok pirinač ne upije tečnost.
Pirinač sa tikvicama će biti gotov kada postane gustine sutlijaša.
Servirajte u dubokim tanjirima, kako bi moglo da sačuva toplotu i da ostane duže vreme kremast zbog toplote.
Ukoliko imate pitanja ili nešto nije jasno, napišite poruku ili komentar.
Prijatno!