Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Rižoto sa svinjetinom i tikvicama

Rižoto sa svinjetinom i tikvicama

Blagovest NikolovBlagovest Nikolov
Početnik
4192
Rižoto sa svinjetinom i tikvicama
Fotografije: Blagovest Nikolov
1 / 4
12/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Servirajte ovaj aromatični rižoto u dubokim tanjirima, kako bi moglo da sačuva toplotu i da ostane duže vreme kremast"

Potrebni sastojci

  • pirinač arborio - 200 g
  • svinjski bonfile - 200 g
  • tikvice - 1/2 jedne srednje velike tikvice
  • sušeni paradajz - 6 komada
  • parmezan - 100 g
  • krem sir - 100 g
  • luk - 1/2 glavice
  • ulje - 20 do 30 ml
  • pavlaka - 50 do 100 ml
  • Začini
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • peršun - 12 listova
  • vegeta - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Moj rižoto je veoma jednostavan i brzo se sprema.

Stavljate šerpu vode da provri i dodajete pirinač, stavljate više vode - otprilike 2 l, posle će biti potrebna.

Kada ocedite pirinač u đevđiru, stavljate u posudu u kojoj ćete sakupiti vodu - biće potrebna.

Nakon toga, dok voda sa pirinčem vri, pripremite proizvode na žilijene.

Propržite svinjetinu sa lukom dok ne postane zlatasta, začinite solju i crnim biberom, dodajte tikvice, sušeni paradajz i beli luk, propržite na otprilike 1 minuta i dodajte skuvani pirinač.

Dodajte 4 kutlače - otprilike 300-400 ml, od vode koju ste ostavili od pirinč

Izrendajte 50 g parmezana i stavite 50 g krem sira, dodajte i pavlaku, začinite začinima celo jelo i smanjite ringlu na srednju jačinu. Mešajte ukusni rižoto sve vreme dok pirinač ne upije tečnost.

Pirinač sa tikvicama će biti gotov kada postane gustine sutlijaša.

Servirajte u dubokim tanjirima, kako bi moglo da sačuva toplotu i da ostane duže vreme kremast zbog toplote.

Ukoliko imate pitanja ili nešto nije jasno, napišite poruku ili komentar.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: