Keks torta sa kiselim mlekom i želatinom

22/07/2019
"Želeli smo tortu koja će biti mnogo ukusna i lagana - i dobili smo je "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g
  • kiselo mleko - 1 1/2 kofica
  • kisela pavlaka - 200 g
  • krem sir - 250 g
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • burbon vanilin šećer - 1 kesica
  • slatko - 3 supene kašike (po vašem izboru)
  • želatin - 1 kesica
  • sveže mleko - 50 ml
  • pomorandža - za ukras
  • kokosovo brašno
  • šarene loptice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo kiselo mleko, kiselu pavlaku, krem sir, vanilin šećer, braon šećer i stavljamo slatko (ja koristim od pomorandžinih korica). Rastvorimo želatin prema uputstvu na pakovanju na pari i dodajemo u krem.

Mešamo dok ne dobijemo glatku smesu.

U kalup za tortu izmrvimo polovinu keksa, dodajemo sveže mleko i prstima pritiskamo prem dnu da dobijemo koru, dodajemo i krem i posle ponovo keks i odozgo stavljamo ponovo krem.

Ukrašavamo po izboru.

Stavite tortu na oko 2 sata u komoru da se stegne.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar