Način pripreme
U činiju izmrviti kvasac, dodati 5 kašika mlake vode, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U dublju posudu usuti brašno, dodati šećer, izmešati, dodati so i izmešati.
Sipati nadošli kvasac, ostatak mlake vode, ulje i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na tri dela (formirajući tri jufkice). Ostaviti ih da odstoje 10 minuta. Svaku jufkicu rastanjiti oklagijom u krug, pa ih premazati margarinom za mazanje. Seći na po 12 trouglova (dobijajući tako 36 kiflica).
Urolati i poređati u pleh obložen pek-papirom. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoje 45 minuta. Ukloniti foliju i na svaku kiflicu staviti po komadić margarina. Peći na 180 stepeni 20 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne, premazati ih mešavinom ulja i margarina za mazanje(1 kašika ulja i 1 kašika margarina za mazanje). Ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.
Savet: Ukoliko vam kiflice preostanu, stavite ih u najlon kesu, lepo zavežire i odložite u zamrzivač. Pojave se uznenadni gosti, vi samo izvadite kiflice iz zamrzivača, poređate ih na pleh obložen pek-papirom, pa ih prvo premažete vodom, a potom mešavinom 1 kašike ulja i 1 kašike margarina za mazanje i zagrejete ih na 200 stepeni 5 minuta. Biće mekane i ukusne. Prijatno!