Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Zapečeni kupus sa pirinčem i mesom

Zapečeni kupus sa pirinčem i mesom

Zapečeni kupus sa pirinčem i mesom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
8
"Kada se susretnu dve gozbe u rerni, dobija se ovo ukusno jelo - zapečeni kupus sa pirinčem i mesom"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • svinjsko meso - 1 kg, od vrata
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • mast - 150 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • lovorov list
  • rasol - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kiseli kupus u šerpu, sipajte malo vode i ostavite da se krčka oko 40 minuta, periodično mešajte. Rešetkastom kašikom prebacite u pleh.

U tiganju ugrejte mast i pržite dok ne bude gotovo meso, isečeno na zalogaje.

Prebacite meso u kupus bez masti. Dodajte pirinač, lovorov list i biber.

U masnoći od mesa propržite alevu papriku i prelijte jelo. Dodajte rasol i promešajte. Dodajte vodu koliko da pokrije dva prsta jelo.

Pecite u ugrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne upije tečnost i ne dobije lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: