Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečeni kiseli kupus sa čvarcima i pirinčem

Zapečeni kiseli kupus sa čvarcima i pirinčem

Zapečeni kiseli kupus sa čvarcima i pirinčem
Fotografije: Violeta Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Zimsko seosko jelo koje nas podseća na zaboravljene bugarske ukuse"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 veliki
  • čvarci - 500 g
  • pirinač - 150 g
  • sok od kiselih krastavčića - 200 ml
  • so - 1.5 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • piment - 5 - 6 zrna
  • crni biber - 5 - 6 zrna
  • lovorov list - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Propžimo čvarke i kupus bez dodavanja masnoće (čvarci će pustiti) na 15-20 minuta.

Dodajemo so, začine i pirinač i propržimo još minutu, dve.

Sipamo u tepsiju, dodajemo sok od krastavčića i dosipamo vodu koja treba da pokrije kiseli kupus.

Pečemo na 220 stepeni, gornji i donji grejač dok ne bude gotovo (50-60 minuta).

Po potrebi dosipamo vodu.

Zapečeni kiseli kupus sa čvarcima i pirinčem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: