Arapski pilav

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
24/07/2019
"Ovo nije samo pirinač, ovo je pilav - mirisan, ukusan i zasitan "
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano610
  • Pregledi tokom meseca227
  • Pregledi tokom sedmice74
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje, blanširan
  • luk - 1 komad, crni
  • suvo grožđe - 50 g
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • ulje - 3 kašike
  • orasi - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk na sitno i izdinstamo ga u ulju.

Dodajemo pirinač i dolivamo vodu.

Nakon što voda provri dodajemo začine i suvo grožđe.

Kuvamo dok ne bude gotovo. Serviramo u tanjiru i posipamo orasima.

Jelo serviramo toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar