Način pripreme
Kvasac razmutite u toploj vodi i dodajte šećer. Ostavite kvasac da se aktivira oko 5-10 minuta. Brašno prosejte u nekoliko navrata i zamesite elastično testo, a na kraju dodajte so i ulje.
Testo mesite najmanje 10 minuta. Umešeno testo stavite u nauljanu činiju i pokrijte ga. Ostavite sat vremena da naraste, dok se testo ne udvostruči. Zatim testo podelite na jednake delove (10 delova oko 50-60 g svaki) i oblikujte ih u lopte. Stavite ih u tepsiju i pokrijte i ostavite sat vremena da narastu (treba da dvostruko narastu).
Svaku loptu razvijte u tanku pogaču debljine 1 cm. Pecite ih u suvom i zagrejanom tiganju (najbolje da bude od livenog gvožđa). Kada se pojave mehurići, okrenite na drugu stranu (oko 30-40 sekundi po strani). Poređajte u tanjir i po želji premažite maslacem i pokrijte.