Način pripreme
Luk isecite i sitno isecakjte. Dodajte ga u mleveno meso. Dodajte prezle, iseckan beli luk, sitno iseckan paradajz bez semenki, začine i razbijte jaje. Pomešajte mleveno meso i ostavite da upije začine.
Perite pirinač, dok se skrob ne odvoji.
Prelijte ga toplom, posoljenom vodom. Ostavite ga oko 30 minuta.
Ocedite ga i ponovo operite. Stavite ga u posudu za kuvanje i dodajte toplu posoljenu vodu. Kuvajte, dok pirinač ne nabubri. Pred kraj kuvanja dodajte fidu i promešajte. Skinite posudu sa vatre, prospite vodu i dobro ocedite.
Ugrejte maslac, dodajte ulje i sipajte pirinač i fidu. Kuvajte oko 10 minuta, uz neprestano mešanje.
U posudi ugrejte ulje za prženje. Oblikujte ćuftice i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju.
Posebno ugrejte 1 supenu kašiku ulja i dodajte 2 supene kašike sosa od paradajza i propržite. Vratite ćuftice u sos.
Na dno odgovarajuće posude poređajte ćuftice, odozgo sipajte gotov pirinač i pristisnite.
Uz pomoć tanjira okrenite pilav, da ćutfice budu na vrhu.
Servirajte!