Čorbica od jagnjeće džigerice sa zaprškom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
25/07/2019
"A da znate što na selu prave dobru čorbicu od jagnjeće džigerice - prste ćete polizati "
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Džigerica se opere dobro hladnom vodom. Stavlja se da vri u posoljenoj vodi. Dodaju se isečeni luk, šargarepa i celer. Kada je džigerica skuvana vadi se, a bujon se procedi.

Džigerica se seče na parčiće i vraća se u bujon. Ostavlja se da provri i dodaje se pirinač. Luk se seče i dinsta u maslacu, zajedno sa brašnom i alevom paprikom.

Zaprška se dodaje u čorbu. Kada je potpuno gotova, zaprži se sa jajetom, umućenim u mleku i posipa se peršunom, nanom i biberom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar