Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorbica od jagnjeće glave, srca i pluća

Čorbica od jagnjeće glave, srca i pluća

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Čorbica od jagnjeće glave, srca i pluća
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Aromatična jagnjeća čorbica za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća glava - 1 komad
  • jagnjeće srce - kuvano i iseckano, oko 100 gr
  • pluća - kuvana, iseckana, oko 100 gr
  • mladi luk - 1 veza
  • kiseljak - 2 veze
  • beli luk - iseckan 2 - 3 kašike
  • peršun - seckani 2 - 3 kašike
  • šargarepa - 2 komada, srednje veličine
  • ulje - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • voda
  • fida - 1 šaka ili neka vrsta male testenine
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 4 - 5 kašika
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeću glavu skuvajte (oko sat vremena na jakoj vatri) samo u vodi.

Kada se ohladi, odvojite meso od kostiju (koristi se svo meso, oči, mozak i jezik, oljuštite ga dok je još topao), a veće komade mesa isecite na manje komade.

Srce i pluća, prethodno kuvana, iseckajte na sitne komade.

Naseckajte luk i šargarepu na male komade. Dinstajte ih na ulju i malo vode dok ne omekšaju. Dodajte seckano meso i kratko ga propržite. Začinite solju. Kada ste spremni, dodajte 1-1, 5 litar vode.

Pustite da se čorbica kuva oko 40 minuta. Dodajte iseckani kiseljak i fidu i kuvajte još 10 minuta. Začinite nanom i peršunom.

Na kraju napravite zapršku, tako što ćete kiselo mleko umutiti sa jajetom i malo soli.

Dodajte u tankom mlazu, neprestano mešajući, malo bujona od čorbice u posudu da se ujednače temperature.

Topli bujon sa zaprškom u tankom mlazu sipajte u samu jagnjeću čorbicu i sklonite sa ringle.

Čorbica od jagnjeće glave, srca i pluća je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: