Način pripreme
Promešamo mekani maslac sa šećerom, solju i ekstraktom vanile 5 minuta dok ne dobijemo beo krem. Dodajemo jaja jedno po jedno, a nakon toga i mleko. Prosejemo zajedno kakao, brašno i prašak za pecivo i dodajemo preostalu smesu.
Sipamo testo u pleh, obložen papirom za pečenje prečnika 26 cm, pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Nakon toga ostavljamo da se potpuno ohladi i vadimo koru iz kalupa.
Za krem zgusnemo mleko u šerpi, nakon toga smanjujemo temperaturu, dodajemo šećer, eksrakt vanile i griz i kokosovo brašno. Mešamo oko 2 minuta.
Skidamo sa vatre i dodajemo maslac. Sipamo krem sa grizom na ohlađenu koru i stavljamo u frižider na namanje 1 sat.
Za glazuru ugrevamo pavlaku, skidamo sa vatre i dodajemo izmrvljenu čokoladu. Ostavljamo nekoliko minuta i promešamo.
Nakon što se čokoladna glazura ohladi, sipamo je preko kokosovog krema, ostavljamo malo za ukras kolača od kokosa.
Ostavljamo kolač Baunti da se ohladi i ukrašavamo.