Piletina sa graškom iz rerne

01/08/2019
"Od sada ćemo samo ovako jesti naše omiljeno pile sa graškom - u rerni, zato što je mnogo ukusnije u rerni "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca157
  • Pregledi tokom sedmice54
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 - 400 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • belo vino - 1/2 šolje za kafu
  • lovorov list - 1 komad
  • grašak - 300 g, zamrznut
  • kečap - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • krompir - 1 komad, veliki
  • pileći bujon - 1 komad
  • šafran - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ovu piletinu sa graškom iz rerne pripremate brzo, jednostavno i veoma je ukusno.

Operite i isecite svo povrće sitno, bez krompira. Njih oljuštite i secite na velike komade.

Ugrejte malo masnoće u ekspres loncu i stavite meso, prethodno oprano i isečeno na zalogaje. Dobro propržite i dodajte povrće.

Nakon 5 minuta stavite zamrznuti grašak i krompir. Sačekajte da provri i sipajte vidno. Nakon što alkohol ispari stavite kečap o alevu papriku, a nakon nekoliko minuta sipajte vodu, koliko da sve pokrije.

Dodajte začine, promešajte i zatvorite. Merite 10 minuta (nakon toga počinje da izlazi para) i isključite.

Sačekajte da para izađe i otvorite poklopac. Prebacite u pleh.

Uključite rernu na 200 stepeni i sačekajte da se ugreje. Stavite pleh sa vašim piletom sa graškom i pecite 30-40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar