Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa graškom iz rerne

Piletina sa graškom iz rerne

Piletina sa graškom iz rerne
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Od sada ćemo samo ovako jesti naše omiljeno pile sa graškom - u rerni, zato što je mnogo ukusnije u rerni"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 - 400 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • belo vino - 1/2 šolje za kafu
  • lovorov list - 1 komad
  • grašak - 300 g, zamrznut
  • kečap - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • krompir - 1 komad, veliki
  • pileći bujon - 1 komad
  • šafran - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ovu piletinu sa graškom iz rerne pripremate brzo, jednostavno i veoma je ukusno.

Operite i isecite svo povrće sitno, bez krompira. Njih oljuštite i secite na velike komade.

Ugrejte malo masnoće u ekspres loncu i stavite meso, prethodno oprano i isečeno na zalogaje. Dobro propržite i dodajte povrće.

Nakon 5 minuta stavite zamrznuti grašak i krompir. Sačekajte da provri i sipajte vidno. Nakon što alkohol ispari stavite kečap o alevu papriku, a nakon nekoliko minuta sipajte vodu, koliko da sve pokrije.

Dodajte začine, promešajte i zatvorite. Merite 10 minuta (nakon toga počinje da izlazi para) i isključite.

Sačekajte da para izađe i otvorite poklopac. Prebacite u pleh.

Uključite rernu na 200 stepeni i sačekajte da se ugreje. Stavite pleh sa vašim piletom sa graškom i pecite 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: