Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Klasične punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem

Klasične punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Klasične punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: Stefani Ivanova
4 / 8
03/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Znate kako se prave, mi samo podsećamo I ne zaboravite sos!!!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 - 12 komada, crvene
  • mleveno meso - svinjsko, 500 g
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - oljušten, 2 - 3 komada
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • so
  • Za sos
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
  • brašno - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se očiste od semenki.

Zapržimo luk, šargarepu i mleveno meso i dodajemo paradajz na sitno. Malo treba da vri i dodajemo pirinač. Ostavljamo malo da provri i dodajemo peršun.

Napunimo paprike ovom smesom od mlevenog mesa i pirinča. Poređamo u posudu za pečenje, dolivamo malo vode i so i stavljamo da se peku.

Kada se ispeku, izvadimo ih i preostalu tečnost dodajemo u jaja sa mlekom i brašnom.

Dodajemo postepeno da se ne preseče i posle ih prelivamo odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: