Način pripreme
Operite pirinač pod tekućom hladnom vodom.
Namažite veliku glinenu posudu ili đuvečaru uljem, isecite slaninu na tanke parčiće i pokrijte njom dno posude,
Odvojte 4 lista kupusa, ostatak isecite na sitno.
Preko slanine stavite dva lista, a preko njih rasporedite mali deo kupusa, pola pirinča, pospite začinima, stavite zrna pimenta i bibera i pokrijte svinjskim šniclama. Između njih stavite čenove belog luka, pospite opet začinima, preostalim pirinčem i stavite nov sloj kupusa, poređajte teleće meso na parčiće isečeno, začinite i ponovo pokrijte kupusom.
Slede pileće bataci, preko i oko njih stavite kobasicu i završite preostalim isečenim kupusom.
Skorz odozgo stavite dva lista kupusa, sipajte vino i čorbu od kupusa.
Pokrijte poklopcem, stavite posudu u hladnu rernu, uključite na 200 stepeni i zapecite dok ne provri za oko 30 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 100 stepeni i pecite 5-6 sati.
Pre serviranja kapamu sipajte u veliku posudu za pečenje i rasporedite joj sadržaj, a u svaku porciju stavite od svake vrste mesa, pirinač i kupus.
Beleške: Ako volite krvavicu stavite je umesto sveže domaće kobasice, a možete da dodate čvarke i začine po vašem izboru.
Posuda se obično zapečati testom ili se pokrica aluminijumskom folijom i onda se stavlja poklopac, ja to nisam uradila i opet je ispala sjajno.