Kapama po prvi put

Kapama po prvi put
Fotografije: Velichka Kaleva
1 / 2
06/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
"I po prvi, i po stoti put - kapama je ispala neverovatno dobra"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na šnicle, izlupajte i začinite biberom, alevom paprikom i majoranom. Biberom i alevom paprikom začinite pileće batake. Neka odstoje tako najmanje dva sata.

Odvojite listove kupusa za sarme i još jedan veliki list za pokrivanjte, a preostali kupus sitno iseckajte.

Beli luk očistite na čenove, ostavite ljusku. Pripremite nadev na sarme i uvijte.

Na dno glinene đuvečare poređajte tanak sloj iseckanog kupusa, pospite ga uljem, biberom i alevom paprikom i preko poređajte u slojevima redom, začinjeno svinjsko meso, isečen kiseli kupus sa malo aleve paprike i bibera, čureće batake i slaninu, kiseli kupus, sarme i kobasicu, oljušrenu.

Između redova stavite po nekoliko celih ćenova belog luka i cele pečurke. Negde u sredinu stavite i crvenu papriku. Kad sve sastojke poređate u đuvečaru, prelijte sa malo ulja.

Do polovine đuvečare sipajte vodu i rasol 50:50. Pokrijte ostavljanim listom kupusa.

Poklopite i stavite đuvečaru u hladnu rernu. Pecite na 200 stepeni 2-2 1/2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: