Način pripreme
Svinjsko meso isecite na šnicle, izlupajte i začinite biberom, alevom paprikom i majoranom. Biberom i alevom paprikom začinite pileće batake. Neka odstoje tako najmanje dva sata.
Odvojite listove kupusa za sarme i još jedan veliki list za pokrivanjte, a preostali kupus sitno iseckajte.
Beli luk očistite na čenove, ostavite ljusku. Pripremite nadev na sarme i uvijte.
Na dno glinene đuvečare poređajte tanak sloj iseckanog kupusa, pospite ga uljem, biberom i alevom paprikom i preko poređajte u slojevima redom, začinjeno svinjsko meso, isečen kiseli kupus sa malo aleve paprike i bibera, čureće batake i slaninu, kiseli kupus, sarme i kobasicu, oljušrenu.
Između redova stavite po nekoliko celih ćenova belog luka i cele pečurke. Negde u sredinu stavite i crvenu papriku. Kad sve sastojke poređate u đuvečaru, prelijte sa malo ulja.
Do polovine đuvečare sipajte vodu i rasol 50:50. Pokrijte ostavljanim listom kupusa.
Poklopite i stavite đuvečaru u hladnu rernu. Pecite na 200 stepeni 2-2 1/2 sata.