Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kapama»Kapama sa kiselim kupusom

Kapama sa kiselim kupusom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Kapama sa kiselim kupusom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Sipajte rujno crveno vino i uživajte u pravom bugarskom ukusu kapame"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • piskavica - 20 zrna
  • crni biber - po ukusu
  • ulje - 100 ml
  • pileći bataci - 4 komada, velika (gornji i donji)
  • šnicle - 8 komada, od svinjskog vrata
  • sirova kobasica - 3 komada, velike
  • dimljena slanina - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa mesom. Podelite batake na gornji i donji, operite i posušite.

Operite šnicle od vrata, kobasicu i slaninu, posušite. Ostavite meso sa strane dok pripremate glavicu kupusa.

Naseckajte kiseli kupus, luk i beli luk na sitnije. U šerpi zagrejte ulje, dodajte sitno naseckani luk i beli luk, propržite dok ne omekšaju.

Dodajte naseckani kiseli kupus i propržite dok ne ostane na masti. Na kraju pospite crnim biberom i alevom paprikom, dobro izmešajte i skinite šerpu sa ringle.

Dno velike tepsije namažite čepom ulja.

Poređajte pileće meso u jedan red i pospite proprženim kiselim kupusom. Red je na šniclu od vrata i ponovo kupus. Odozgo stavite kobasice, prethodno napravite razreze po njima i pospite ostalim kupusom.

Naseckajte dimljenu slaninu na male komade i rasporedite po kupusu.

Ako volite da kapama bude pikantnija, stavite i jednu, dve suve ljute papričice.

Zatvorite poklopac tepsije i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite na srednjoj rešetci rerne na otprilike sat i po vremena ili dok meso ne bude gotovo.

Kapama sa kiselim kupusom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: