Način pripreme
Počnite sa mesom. Podelite batake na gornji i donji, operite i posušite.
Operite šnicle od vrata, kobasicu i slaninu, posušite. Ostavite meso sa strane dok pripremate glavicu kupusa.
Naseckajte kiseli kupus, luk i beli luk na sitnije. U šerpi zagrejte ulje, dodajte sitno naseckani luk i beli luk, propržite dok ne omekšaju.
Dodajte naseckani kiseli kupus i propržite dok ne ostane na masti. Na kraju pospite crnim biberom i alevom paprikom, dobro izmešajte i skinite šerpu sa ringle.
Dno velike tepsije namažite čepom ulja.
Poređajte pileće meso u jedan red i pospite proprženim kiselim kupusom. Red je na šniclu od vrata i ponovo kupus. Odozgo stavite kobasice, prethodno napravite razreze po njima i pospite ostalim kupusom.
Naseckajte dimljenu slaninu na male komade i rasporedite po kupusu.
Ako volite da kapama bude pikantnija, stavite i jednu, dve suve ljute papričice.
Zatvorite poklopac tepsije i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Pecite na srednjoj rešetci rerne na otprilike sat i po vremena ili dok meso ne bude gotovo.
Kapama sa kiselim kupusom je gotova.