Način pripreme
Nasecite kupus i stavite ga u vodu da izvuče so, a posle ga dobro iscedite od vode.
Upržite pirinač sa biberom.
Uzmite zemljanu posudu zapremine oko 7-10 litara i počnite da ređate po sledećem redu: slanina, kupus, krvavica, sudžuk, kupus, svinjetina, ponovo kupus, teletina, kupus, cvekla, kupus, pirinač i lovorov list (2-3-4 lista), kupus, piletina, kupus i slanina.
Pirinač treba da bude u gornjim slojevima kako ne bi zagoreo.
Cveklu stavljajte samo ako volite njen ukus, u protivnom ne.
Pečenje:
Ispod poklopca posude stavite foliju i dobro upakujte posudu da ne izlazi vodena para.
Postavite zemljanu posudu u rernu i ostavite kapamu da provri 30-40 minuta na 250 stepeni. Kada čujete da je počela da vri, smanjite na 160 i pecite je 4 sata.