Kapama u zemljanom loncu

Kapama u zemljanom loncu

Kapama u zemljanom loncu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
29/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije6
"Kupite najupečatljiviji zemljani lonac koji nađete i u njemu spremite kapamu - poslužite i iznenadite svoje goste"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu, svinjetinu i teletinu začinite, isecite na komade i stavite u odgovarajuću tepsiju.

Posebno prepržite pirinač na malo masti i pomešajte ga s mesom. Dno zemljanog lonca prekrijte slaninom, isečenom na tanke komadiće.

Postupno ređajte slojeve kupusa i mesa dok ne nestanu. Prelijte ih vinom i ispecite kapamu u zagrejanoj rerni dok se svi sastojci ne skuvaju.

Kapamu u zemljanom loncu poslužite dok je topla.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: