Marinirane papričice bez kuvanja

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70033
05/08/2019
"Pravilo broj jedan - prvo zatvarate marinirane papričice bez kuvanja, ostatak zimnice može da pričeka "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano412
  • Pregledi tokom meseca129
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za 30 teglica do 265 g
  • srpska papričica - 3 kg
  • beli luk - 1 velika glavica
  • so - 180 g
  • sirće - 1, 35 litara
  • biber - u zrnu
  • šećer - 240 g
  • mirođija - 1 velika vezica
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Operite papričice.

Oljuštite i isecite beli luk (svaki čena na 3 ili 4 parčeta), isecite mirođiju.

Poređajte papričice u teglice, u svaku sipajte po 4-5 zrnca bibera, 3-4 parčenceta belog lika, kašičicu soli, kašičicu šećera, 3 kašike sirćeta, veliki prstohvat isečene mirođije i dolijte vodu do vrha.

Zatvorite teglice i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar