Način pripreme
Prethodno možete da spremite pire od bundeve ili da koristite kupovni. Da biste ga napravili kod kuće neće vam oduzeti mnogo vremena.
Zagrejte mleko da prijatno tople temperature. Dodajte u njega 3 kašike brašna i pakovanje kvasca. Promešajte i ostavite sa strane nekoliko minuta.
Za to vreme istopite maslac, u njemu umutite jedno jaja i dodajte mlaku vodu, so i šećer.
Brašno prosejte u posudu i napravite udubljenje u sredini. Unutra sipajte pire od bundeve i dve odvojene smese. Počnite da mesite testo. Na kraju ono ne treba da se lepi po vašim rukama. Ako je i dalje tako dodajte još malo brašna. Uvijte krpom i ostavite sat da naraste.
Nakon toga ga ponovo premesite. Podelite ga na lopte jednake veličine, kao dlan.
Oblikujte ih dobro i oštrim nožem ih rasecite sa strane, ali nemojte seći sredinu. U sredinu stavite po jedan badem.
Namažite ih jednim umućenim žumancem i ostavite da narastu oko pola sata.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite u posudu da se kiflice peku dok ne budu gotove.
Gotove kiflice od bundeve pospite šećerom u prahu.