Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa salamom

Kiflice sa salamom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Kiflice sa salamom
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
85 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Ko može da odoli toplim, mekanim, ukusnim kiflicama? Mi - nikako"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • margarin - 200 g
  • brašno - 450 g
  • kisela pavlaka - 1 čaša (190 g)
  • so - po ukusu
  • Za nadev
  • salama - 250 g
  • Za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu usuti polovinu brašna, dodati omekšali margarin (sobne remperature), zatim umešati kiselu pavlaku, posoliti i, uz postepeno dodavanje preostalog brašna, zamesiti testo.

Testo staviti u najlon kesu, dobro zavezati i ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.

Nakon toga, testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i oklagijom razviti u veliki krug.

Iseći na trouglove i na svaki trougao staviti po 1 kašičicu seckane salame. Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Žumance razmutiti i premazati kiflice.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se ohlade, pa poslužiti.

Savet: Umesto salame možete koristiti šunku.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: