Sočni kolač sa mnogo jabuka

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18412
08/08/2019
"Pripremamo ukusan kolač sa mnogo jabuka - to je ono pravo "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 894
  • Pregledi tokom meseca2449
  • Pregledi tokom sedmice877
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i očistite jabuke. Nasecite ih uz pomoć super secka ili rendeta na tanke kolutove ili polukrugove. Kako vam je lakše.

Stavite jabuke u posudu, prelijte sih sokom od pola limuna, pospite prstohvatom cimeta i sa 1-2 kašike smeđeg šećera. Dobro promešajte.

Mikserom umutite jaja sa 50 g braon šećera dok ne dobijete penu. U tankom mlazu dodajte sveže mleko i istopljeni i prohlađeni maslac.

U porcijama dodajte brašno.

Smesu sipajte preko jabuka i sve promešajte da dobijete homogenu smesu.

Kalup sa zidovima koji se odvajaju (20 cm) obložite papirom za pečenje. Sipajte u kalup jabuke i tečnost. Ako želite, možete sve da formirate u redove.

Rastresite lagano kalup da se smesa jednako rasporedi. Ispecite kolač od jabuke na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu boju ili oko 30-35 minuta.

Izvadite gotov sočni kolač sa mnogo jabuka iz rerne, oslobodite ga od prestena i prebacite ga na rešetku kako bi se ohladio.

Pospite kolač šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar