Način pripreme
Oljuštite i očistite jabuke. Nasecite ih uz pomoć super secka ili rendeta na tanke kolutove ili polukrugove. Kako vam je lakše.
Stavite jabuke u posudu, prelijte sih sokom od pola limuna, pospite prstohvatom cimeta i sa 1-2 kašike smeđeg šećera. Dobro promešajte.
Mikserom umutite jaja sa 50 g braon šećera dok ne dobijete penu. U tankom mlazu dodajte sveže mleko i istopljeni i prohlađeni maslac.
U porcijama dodajte brašno.
Smesu sipajte preko jabuka i sve promešajte da dobijete homogenu smesu.
Kalup sa zidovima koji se odvajaju (20 cm) obložite papirom za pečenje. Sipajte u kalup jabuke i tečnost. Ako želite, možete sve da formirate u redove.
Rastresite lagano kalup da se smesa jednako rasporedi. Ispecite kolač od jabuke na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu boju ili oko 30-35 minuta.
Izvadite gotov sočni kolač sa mnogo jabuka iz rerne, oslobodite ga od prestena i prebacite ga na rešetku kako bi se ohladio.
Pospite kolač šećerom u prahu.