Pečurke na maslacu sa lukom, slaninom i peršunom

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
08/08/2019
"Ukusno predjelo ili glavno jelo pripremljeno za kratko vreme i pojedeno otprilike isto tako brzo "
Priprema10 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno18 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano63
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g, male
  • maslac - mala kocka (veličine dve kutije šibica)
  • so - prstohvat
  • slanina - 70 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen, veći
  • biber
  • roze biber
  • beli biber
  • so - po ukusu
  • peršun - 2 - 3 kašike, sitno seckan
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistite i operite. Nasecite ih na listiće zajedno sa drškama.

Prebacite ih u tiganj u koji ste već dodali maslac i zagrejali ga na umerenoj temperaturi.

Posolite sa malo soli i dinstajte 2-3 minuta.

U pečurke dodajte slaninu, isečenu na tanke tračice i čim slanina pusti masnoću dodajte crni luk isečen na kolutove i zgnječeni čen belog luka.

Upržite sve na kratko, dok luk ne omekša, pa dodajte sveže mleveni biber, roze biber i beli biber.

Isključite vatru, pečurke na maslacu posolite sa malo soli i dodajte sitno seckani sveži peršun.

Promešajte i poslužite odmah.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar